Hond jarig? Zo vier je de verjaardag van je hond!

Behoort u tot het soort eigenaren van honden dat verjaardagsfeestjes voor honden geeft? Zo niet, dan mis je misschien wat leuks – voor zowel jou als je hond. En voordat je besluit dat het het gekste idee ooit is, denk er eens over na: mensen hebben plezier, honden hebben plezier – wat is er beter? We hebben enkele tips voor het geven van een leuk, veilig en beheersbaar feest om je hond te vieren. Dit is ook een leuke tabel om te zien hoe oud uw hond is in mensenjaren.

Waar organiseer je een hondenfeestje?

Dit hangt af van de tijd van het jaar. Bij warm weer is uw grote omheinde tuin ideaal. Als u geen omheinde tuin heeft, overweeg dan uw plaatselijke hondenpark of een hondenstrand. Voor binnenfeesten wil je natuurlijk een hondvriendelijke omgeving, zoals een plaatselijke hondenopvang of gehoorzaamheidsschool. Zorg ervoor dat deze, ongeacht de locatie, ontsnapt is.

Welke honden kunnen goed spelen?

Hoe graag je elke vriend die je ooit hebt gehad ook wilt uitnodigen, houd eerst rekening met de persoonlijkheid van je hond. Is hij een extraverte, vriendelijke pup die goed overweg kan met mensen, andere honden en kinderen? Of geeft hij de voorkeur aan het gezelschap van een paar bekende hondenvrienden? Misschien is uw hond meer mensgericht en niet op zijn gemak bij veel andere honden. Dit zou moeten bepalen wie er is uitgenodigd. Hoe dan ook, het is beter om geen honden uit te nodigen die hij nog nooit heeft ontmoet; een feest is niet de beste plek om elkaar te leren kennen.

 

Wat voor cadeau voor uw hond

Wees creatief en kies een thema of houd het casual. Als je hond er zin in heeft (en jij ook), kan dit de perfecte tijd zijn voor een hondenkostuum of hoed. Elk feest heeft activiteiten nodig. Als het buiten warm is, kun je een kinderbadje vullen, zodat de honden een duik kunnen nemen, of een sproeier kunnen opzetten. Een mand met nieuwe tennisballen zal uw hondengasten vermaken. Of combineer beide ideeën en vul een peuterbad met tennisballen: instant springkussen voor honden. Vul een emmer water met lekkere snacks, en laat de honden spelen “dobberen op lekkernijen” (misschien een voor een). Je kunt Kong-speelgoed ook vullen met snoepjes en ze overal op het erf verbergen. Dit alles heeft natuurlijk menselijke supervisie nodig, aangezien wat, net als bij kinderen, begint als spelen, kan eindigen in een driftbui of gekibbel.

 

Een hondentaartje voor uw jarige hond

Wat is een feest zonder eten en drinken? Overweeg voor de mensen traktaties met een hondenthema, zoals mini-hotdogs en sandwiches die in botvormen zijn gesneden. Wat dacht je van een grote pot chili geserveerd in een gigantische voerbak voor honden en een trailmix die eruitziet als brokjes? Gebruik koekjesmessen met hondenthema om koekjes te maken voor uw menselijke gasten. Voor drankjes zijn er verschillende bieren met namen met een hondenthema die bij de gebruikelijke frisdrank en water passen.

De verjaardagshond en zijn vrienden verdienen ook een aantal speciale traktaties. Je kunt heerlijke hondensnoepjes voor verjaardagsfeestjes maken die gezond en smakelijk zijn. Zorg ervoor dat je ook verschillende kommen met vers water in de zaal plaatst. En natuurlijk de verjaardagstaart voor honden (en zelfs hondenijs!). Of je nu zelf bakt met hondvriendelijke ingrediënten, een verjaardagstaartpakket voor honden of een kant-en-klare verjaardagstaart voor honden koopt, je hond zal er allemaal van genieten.

Vergeet de goody bags niet. Stuur je hondengasten naar huis met wat lekkers om van te genieten nadat het feest voorbij is. Het ultieme cadeau voor uw hond is natuurlijk wel onze Happy Birthday box!

Hondenfeestjes hebben overeenkomsten met verjaardagsfeestjes voor kinderen: veel opwinding en lawaai, veel rotzooi, misschien wat meningsverschillen, plezier en een beetje chaos. Er zijn zo weinig momenten in het leven dat we kunnen genieten van puur, eenvoudig geluk, en wat is er gelukkiger dan een stel honden die vrij spelen, zich vreugdevol misdragen en over het algemeen een geweldige tijd hebben?hho

Leuke cadeautjes